Mauritius, for the happy few

Mauritius is een idyllische eiland in de Indische Oceaan op 2000km van Oost-Afrika en qua grootte vergelijkbaar met de provincie Utrecht. Maar dan met tropische stranden, koraalriffen, watervallen en regenwouden. Er zijn 13 golfbanen en prachtige duiklocaties met koraaltuinen, grotten, tunnels en wrakken. Beginnende windsurfers kunnen terecht bij Tamarin, ten zuiden van Flic en Flac. Ervaren surfers gaan naar Le Morne en kitesurfers kiezen voor de oostkust, waar meer passaatwinden voor komen. In het noorden ligt Grande Baie, met een grote keuze uit restaurants, winkels en bars. De bevolking is een grote mix van culturen, wat ook terug te vinden is in de gevarieerde keuken. In Black River Gorges National Park is ruim 60km aan wandel- en fietspaden uitgezet. De botanische tuinen staan bekend om hun unieke waterlelies met bladeren met een diameter van wel 3 meter. Nu KLM direct vanuit Amsterdam op Mauritius vliegt is het eiland goed bereikbaar geworden.

Het is moeilijk kiezen uit het grote aanbod schitterende resorthotels, wij lichten er de mooiste opties uit voor rustzoekers:

WESTKUST: Maradiva *****
Maradiva Villas Resort & Spa is een van onze grote favorieten en ligt aan de westkust met aan het einde van de dag een mooie zonsondergang. Er zijn totaal 65 villa’s met privé zwembad en gebruik van een gemeenschappelijke infinity pool, hollistic spa en verschillende restaurants. Daarnaast is er een sport- en fitness centrum, een boothuis en een kidsclub. Wat ons betreft het neusje van de zalm.

NOORDWESTKUST : Oberoi *****
Het Oberoi is kleinschalig en uiterst sfeervol met slechts 71 villa’s met veel privacy en een van de mooiste hotels op het eiand. Het ligt in alle rust omgeven door de fraaie ‘Baie aux Tortues’ op slechts 15 minuten rijden van het badplaatsje Grand Baie.

NOORDKUST: Paradise Cove*****
Aan de noordkust van Mauritius ligt het 67 kamers tellende romantische Paradise Cove Boutique Hotel, bij uitstek geschikt koppels op zoek naar rust en romantiek. Het kleinschalige adults only hotel staat bekend om zijn uitstekende eten en prachtige locatie.

ZUIDKUST : Shanti Maurice*****
Een van de beste wellness resorts is het Shanti Maurice met slechts 61 kamers of villa’s met privé zwembad. Aan het strand zijn uitsluitend ongemotoriseerde watersporten toegestaan zoals windsurfen, zeilen en snorkelen. De super-de-luxe spa omvat 7000m2 met 25 behandelkamers voor massages, yoga, ayurveda, hydrotherapie, watsu, detox en scrubs.  Verder zijn er twee buitenzwembaden, een lap pool, stoombad, sauna en jacuzzi.

De uiteindelijke hotelkeuze wordt mede bepaald door het seizoen. Een bezoek aan Mauritius is goed te combineren met het Franse eiland La Reunion, een vulkanisch eiland met uitstekende wandelmogelijkheden en geschikt voor een rondreis per huurauto. Kijk voor familievakanties met kinderen ook bij onze selectie familieresorts.

 

Laat u inspireren: