Braziliaanse stranden

Het uitgestrekte Brazilië beslaat bijna de helft van het Zuid Amerikaanse continent en heeft een kustlijn van ongeveer 8000 km lang. Daar zijn prachtige stranden te vinden en schilderachtige badplaatsen. Het wereldberoemde Copacabana strand is een verhaal apart, Brazilië heeft veel meer te bieden.

Op 3 uur rijden ten noorden van Rio ligt Armação de Buzios, omgeven door 26 mooie zandbaaien. Het voormalige vissersdorp is een van de meeste geliefde badplaatsen van Brazilië, met mooie winkels, lekkere restaurants, gezellige bars en charmante pousada’s om te overnachten. Buiten het drukke seizoen (dec t/m mar) hangt er een vredige sfeer en is een bezoek zeer aan te raden. Bijvoorbeeld in hotel Insolito, gelegen tegen een heuvel met mooie, strak ingerichte kamers, een open air restaurant naast het zwembad en prachtig uitzicht over de zee.

Ten zuiden van Rio ligt de mooie groene Costa Verde en op 250 km één van de mooiste plaatsjes van Brazilië. Sinds de hoogtijdagen van Paraty als tussenstation voor de 18de eeuwse handel in Braziliaans goud is het centrum nauwelijks veranderd. Niet voor niets heeft de UNESCO deze stad op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Maak per boot een dagtocht naar een van de fraaie eilandjes voor de kust. Overnachten doe je in een van de sfeervolle hotels in het centrum, zoals de Pousada Literaria of Casa Turquesa. Of in de natuur in Pousada Pincinguaba, omgeven door de groene heuvels van het natuurreservaat Serra do Mar. De kleinschalige eco lodge ligt boven het zandstrand op een heuvel met een ongelofelijk mooi uitzicht over zee. Er zijn veel sportieve activiteiten mogelijk en daarnaast kun je met de hotelboot mooie tochten naar de eilanden maken. Het zuster hotel Fazenda Catucaba ligt in het achterland en biedt een bijzondere kennismaking met een 450 ha grote biologische hacienda met paarden en goede wandelmogelijkheden.

Het historische vissersplaatsje Trancoso ligt tussen Rio en San Salvador de Bahia en is gebouwd rond een groot plein. Dit Quadrado Historico wordt aan beide geflankeerd door tropische gekleurde huisjes waar restaurants, bars en winkels in zijn ondergebracht. Landgenoot Wilbert Das, voormalig creatief directeur van het modemerk Diesel, werd er hopeloos verliefd op. Zijn creatie UXUA Casa Hotel bestaat uit elf gastenverblijven ondergebracht in historische vissershuisjes en ingericht met gerecyclede materialen en vintage meubelen. Pousada Estrela D’Agua ligt iets dichter bij zee.

 

Laat u inspireren: