Mexico: Hotspots in Yucatan

Het schiereiland Yucatan is de bakermat van de Maya cultuur maar biedt ook een heerlijke Caribische Zee en fantastische stranden. Cancun is de aanvlieghaven, maar niet de plaats waar je lang moet zijn. Onze tip is Isla Holbox, een autovrije idyllisch eilandje dat door een smalle lagune met pelikanen en flamino’s wordt gescheiden van het vasteland. Het is te bereiken na autorit van 2 uur en een korte oversteek per ferryboot vanaf het havenstadje Chiquila. Er zijn uitsluitend boetiekhotels te vinden zoals Villas Flamingos met een heerlijk zwembad op het strand en Casa Las Tortugas.

Een rondreis door Yucatan leidt langs de mooiste koloniale stadjes en prachtige tempelcomplexen van de verloren beschaving van onder meer de Maya’s. Bezoek in ieder geval de indrukwekkende tempels van de heilige stad Chichen Itza en Palenque, beide UNESCO monument. In Yucatan kun je overnachten in sfeervolle 19e eeuwse haciënda’s en dat is een geweldige belevenis.

Hoogtepunten van Yucatan
– Holbox : zwemmen met walvishaaien
– Kijkje in de verloren wereld van de Maya’s
– Beklimming van de mooiste tempels van het land (UNESCO)
– Bezoekjes aan Spaans Koloniale stadjes en overnachten in hacienda’s
– Zwemmen in cenotes, grotten met een poel met helder water(ontstaan door ondergrondse stromingen en voor de Maya’s heilige plaatsen)
– Boottochten door de jungle bij Palenque en op de Laguna van Bacalar
– Zwemmen in watervallen
– Mexicaans eten

Een mooi eindpunt van de rondreis ligt aan de Riviera Maya ten zuiden van Cancun, waar de mooiste hotels te vinden zijn aan prachtige stranden. Hier kun je snorkelen, golfen en veel watersportfaciliteiten te vinden. Voor families met kinderen is de Fairmont Mayakoba een aanrader, volwassenen gaan ook graag naar Hotel Unico, het eerste all inclusive adults only resort dat lid is van The Leading Hotels of de World.

Meer zuidelijker ligt de badplaats Tulum, de ontmoetingsplek van hipsters en new age travellers met kleinschalige hotels met hangmatten en loungebars voor de deur. In Nomade kun je kiezen uit een cabana of een tent en La Zebra is geliefd bij families met kleine kinderen en Hotel Esencia behoort tot de top.

Wij stippelen graag een rondreis op-maat uit, met privé auto met gids/chauffeur of huurauto.

 

Laat u inspireren: