Yucatan

Het schiereiland Yucatan is de bakermat van de Maya cultuur en biedt daarnaast fantastische stranden. Cancun is de aanvlieghaven, maar niet de plaats waar je moet zijn en ons advies luidt om gelijk door te reizen. Bijvoorbeeld naar Isla Holbox, een autovrije idyllisch eilandje dat door een smalle lagune met pelikanen en flamino’s wordt gescheiden van het vasteland. Het is te bereiken met een autorit van 2 1/2 uur rijden en een korte oversteek per ferryboot vanaf het havenstadje Chiquila. Isla Holbox is de plek om bij te komen van de vliegreis en een paar dagen heerlijk te relaxen alvorens het mooie achterland te verkennen. Ons favoriete boetiekhotels zijn  Villas Flamingos met een heerlijk zwembad op het strand en Casa Las Tortugas gelegen aan een spierwit zandstrand.

In Playa del Carmen is het Unico hotel een aanrader vanwege de mooie lokatie, de topservice en de smaakvolle inrichting. Een nieuw all inclusive concept maar dan wel op hoog niveau en het hotel is lid van de The Leading Hotels of The World.

Als je helemaal uitgerust bent kun je per huurauto een mooie rondreis maken langs de cultuurschatten van Yucatan. Bezoek de indrukwekkende tempels van de heilige stad Chichen Itza, UNESCO monument en eens één van de grootste Maya-centra van het land.  In de buurt van de koloniale stad Merida kun je overnachten in sfeervolle 19e eeuwse haciënda’s zoals Haciënda Merida. Het Chablé Resort is een welness resort met een uitgebreide spa en biedt keuze uit 38 casitas.

Een mooi eindpunt van de reis ligt ten zuiden van Cancun, waar langs de dramatische kustlijn nog Maya tempelruïnes op het strand staan. De badplaats Tulum is de ontmoetingsplaats van hippe New Yorkers en Europeanen. Je kunt er overnachten in villa’s of boetiekhotels, smaakvol ingericht door binnenhuis architecten, met hangmatten en loungebars voor de deur. In Nomade kun je kiezen uit een cabana of een tent, maar ook Tulum Beach Houses of La Zebra zijn geliefde strandhotels om de reis mee af te sluiten.

 

 

Laat u inspireren: