Dubai

De meest kosmopolitische Emiraat is tevens het moderne en bruisende handelscentrum van het Nabije Oosten. Dubai biedt alles in de overtreffende trap, spectaculaire architectuur, golfbanen, geweldige sportfaciliteiten en luxe winkelcentra. Dubai-Stad wordt gesplitst door de Dubai Creek, een natuurlijke inham aan de Perzische Golf. Deira is het historische centrum van Dubai, ten noordoosten van de Dubai Creek en bevindt zich ook een traditionele soek. Voor families met kinderen is er veel te beleven, er zijn hotels met connecting kamers en kinderactiviteiten en pretparken. Onlangs is IMG World geopend, 140.000 m2 met vier verschillende thema’s, waaronder een enorm dinosaurus-land met bewegende dino’s. Andere bezienswaardigheden zijn Dubai Aquarium, Underwater Zoo, Dolfinarium, ijsbaan, skibaan en diverse waterparken.

Er zijn in en rond Dubai veel mooie hotels te vinden maar de locatie bij het strand van  Jumeira heeft vaak de voorkeur. De one-only-royal-mirage is een van onze favoriete hotels en is volledig in Moorse stijl gebouwd. Het bestaat in feite uit drie hotels met elk een eigen uitstraling : ‘The Palace’, ‘Arabian Court’ en ‘Residence & Spa’. The Arabian Court is de prijsgunstigste optie, ingericht in een sfeervolle oriëntaalse stijl en omgeven door weelderige groene tuinen met fonteinen. Het hotel kijkt uit op Palm Island en de 18-holes Emirates Golf Club ligt op 1 km.

The Ritz-Carlton is een kleinschaliger luxueus tophotel, gebouwd in Mediterrane stijl en ook gelegen in een fraaie tuin. Het ligt direct aan het zandstrand van Jumeirah, met uitzicht op de Arabische Golf en Palm Island. Achter het hotel bevindt zich een promenade ‘The Walk’ met moderne winkels en restaurants.

Voor een bijzonder woestijnervaring moet je naar Al Maha Desert Resort & Spa gaan, op een uurtje rijden van Dubai. De veertig kamers zijn ondergebracht in tenten, uiterst luxueus ingericht en van alle gemakken voorzien. Gelegen tussen de zandduinen in een beschermd natuurreservaat en vanaf het privé terras voor de tent is het mogelijk bijzondere beesten te spotten, waaronder antilopen. Dagelijks worden er bijzondere woestijnactiviteiten georganiseerd zoals valkenjacht, woestijnsafari of wandelingen met een gids.  De spa wordt tot een van de beste van het land gerekend. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom.

 

Laat u inspireren: