Corsica

De ruige natuur en de zandbaaien op Corsica zijn van een ongekende schoonheid en liggen over het eiland verspreid. Zandstranden aan de oostkust, prachtige baaien en rotskusten aan de noord- en westzijde en een woest en groen binnenland met idyllische dorpjes. Corte is een geliefde plaats voor wandelaars en uitvalsbasis voor mooie trekkingen. Het eiland leent zich goed voor twee of drie locaties : het noorden, het binnenland en het zuiden.
In de zomermaanden juli en augustus is het een geliefde bestemming voor de Fransen zelf, tijdig boeken is dan een vereiste.

Aan de noordkant van het eiland ligt Cap Corse, met een spectaculaire kustlijn en het pittoreske plaatsje Calvi. Het heeft een middeleeuwse citadel die boven de jachthaven uit torent en in de omgeving liggen heerlijke hotels.
Domaine Misincu *****heeft een spectaculaire ligging aan zee met een mooi uitzicht over zee. vanaf het hotel leiden wandelwegen door een ruige natuur en er zijn watersportfaciliteiten aanwezig.
La Signoria ***** temidden van een prachtig 3 ha groot bloemrijk park met verwarmd zwembad. Mooi wit zandstrand op 3 kilometer met beach club.
Hotel La Villa ligt iets buiten Calvi en is ook een aanrader, met vijf verschillende zwembaden, een tennisbaan en een fitnesscentrum.

Wandelaars zullen zeker een paar nachtjes in Corte willen overnachten, uitvalsbasis voor de mooiste wandelingen. Dominique Colonna is hier ons favoriete hotel.

Aan de zuidkant van Corsica is hotel Casadelmar bij Porto Vecchio een aanrader, vlakbij Palombaggio, een van de mooiste stranden van het eiland.
In de buurt ligt ook de prettige Residence Santa Giulia Palace op zo’n 500m van zee met geschakelde appartementen tegen de heuvel aangebouwd en uitzicht op de zee.  Vanaf Bonifacio, het zuidelijkste puntje van Corsica kun je per boot een uitstapje maken naar Sardinië  (vaartijd 1 uur).

Villa Murtoli biedt de mooiste vakantie huizen op Corsica en is gelegen in een 2000 ha groot natuurgebied. Deze ultieme hideaway is ideaal voor families met kinderen en staat garant voor een luxe en rustige vakantie. Op het landgoed zijn veertien voormalige herdershuizen omgebouwd tot exclusieve vakantiehuizen met veel privacy en inclusief privé zwembad.

Voor familievakanties bieden wij daarnaast ook fraaie privé villa’s met zwembad aan. Vraag onze reisadviseurs om advies.

 

Laat u inspireren: