Eilandenhoppen

Er zijn weinig reisbestemmingen te bedenken waar zo veel te zien is als in Griekenland. In Athene, Europa’s oudste stad, ligt de Acropolis, eens ommuurd heiligdom van de oude goden, waar de stadsbewoners samenkwamen om de dagelijkse gang van zaken te bespreken. Maar ook een bezoek aan het theater van Dionysus, de tempel van Zeus en het Nationale Museum zijn hoogtepunten van de Klassieke Oudheid.

Hotel Grande Bretagne is het meest gerenommeerde hotel van de stad, met wellicht de beste mogelijk ligging. Eigentijdser is het New Hotel, waar de gebroeders Campana, bekend om hun avontuurlijke ontwerpen, drie thema’s uit de Atheense cultuur in verwerkt hebben.

Vanuit Athene kun je heerlijk eilandhoppen langs schilderachtig eilandjes voor de kust van het schiereiland Peloponnesos. Spetses en Hydra zijn beide autovrije eilanden, die per boot goed te bereiken zijn vanuit de havenstad Piraeus bij Athene. Het Poseidonion Grand Hotel dateert uit 1914 en is het landmarkhotel met een stijlvol interieur. De hotspot voor de Griekse upperclass laat zich hier graag verwennen met zicht op het komen en gaan van luxe jachten. Maar ook het naastgelegen Hydra, kunstenaarseiland is een aanrader. Hier is het historisch Orloff Boutique hotel uit 1796 een uitstekend logeeradresje.

Per boot reis je vanuit Pireaus ook eenvoudig naar Folegandros, een van de minder bekende eilanden en in vier uur tijd varen te bereiken. Het heeft mooie bezienswaardigheden te bieden, maar de aanwezigheid van Hotel Anemi is voor velen al voldoende reden is om dit eiland te bezoeken.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van de mooiste eilanden route en verzorgen dan ook de boottickets.
Zie hier onze 10-daagse reis Athene & eilandhoppen.

 

Laat u inspireren: