Verrassend Puglia

Onverwachte ontdekkingen in de hak van Italië, een onontdekt stukje Italië waar veel te zien is. Het is een agrarische streek met een mooie kustlijn waar mooie stranden te vinden zijn. De Italianen maken er niet veel reclame voor, want het liefst gaan ze er zelf heen. Maar de bezienswaardige Barokke stadjes, uitstekende keuken, heerlijke wijnen en niet te vergeten mooie stranden trekken steeds meer bezoekers. In onze villa collectie hebben we een uniek aanbod van luxe villa’s met privé zwembad. Er zijn veel fraaie hotels te vinden, hieronder een greep uit onze portefeuille.

Masseria Borgo San Marco ligt op 2km van zee bij Fasano, niet ver van de luchthaven van Brindisi en Bari. Het sfeervolle landhuis heeft een agrarisch karakter en grote toegangspoorten en een binnenplaats. Er zijn mountainbikes aanwezig en een mooie tuin met zwembad die overloopt in enorme olijfboomgaarden. Wil je liever aan zee zitten dan kan dat ook, dan zou Canne Bianch Lifestyle Hotel een goede keuze zijn.

Voor degene die op zoek zijn naar meer luxe is Masseria San Domenico***** een aanrader. Deze 14e eeuwse masseria ligt in alle rust op 500m van zee en beschikt over een privé beach club, zwembad van 65m lengte, tennis, uitgebreid spa en een 18-holes golfbaan. In de beach club bevinden zich tevens vier gastenkamers, dichter bij zee slapen is niet mogelijk.

Masseria Monte Lauro is een andere historische “Masseria” met 14 kamers op slechts 2 km Otranto en de zee. Het luxe hotel is zeer stijlvol van inrichting en ligt in het uiterste zuidoosten, niet ver van Lecce, het bezienswaardige “Florence van het zuiden”. De Masseria ligt in een landelijke omgeving, met een heerlijk zwembad en 100 ha oude olijfbomen.

Aan de westzijde van de hak ligt Gallipoli, een klein stadseiland met een het historisch centrum met nauwe straatjes waar al generaties lang vissersfamilies wonen. In de binnenstad zijn een aantal herenhuizen opgeknapt en hier zijn leuke winkels en boetiekhotels in ondergebracht, zoals Palazzo Mosco Inn met een heerlijk dakterras met uitzicht op zee.Iets ten zuiden van Gallipoli zijn heerlijke beach clubs te vinden.

Borgo Egnazia is een van de meest luxe familie hotels van Zuid Italië met hotelkamers, town houses en villas voor maximaal 4/8 personen. Het beschikt over 63 kamers en suites en het ‘Borgo’ dorp met prive villa’s en herenhuizen. Er zijn diverse restaurants en bars, buitenzwembad, een overdekt zwembad, een 1800 m2 spa, twee beach clubs evenals een 18 holes golfbaan.

Het 19e eeuwse Palazzo Margherita ligt in Bernalda, een klein stadje op een heuvel in de regio Basilicata. Matera, beroemd om zijn oude grotwoningen, dramatische landschappen, en historische huizen ligt niet ver. Bernalda was de geboorte-en woonplaats van de grootvader van filmregisseur Francis Ford Coppola. Francis kocht het Palazzo in 2004 en maakte er een intiem, luxe hotel in, met de overtuiging dat het tijd was om bezoekers kennis te laten maken met deze prachtige en nog onontdekte regio.

Puglia leent zich ook goed voor een 10-daagse rondreis per auto.

 

Laat u inspireren: