Toscane & Elba

De meest geliefde streek van Italië blijft voor velen toch Toscane, met haar lieflijke  landschap vol karakteristieke cipressen en glooiende wijngaarden. In deze streek zijn prachtige historische steden te vinden zoals Florence, Siena en San Gimignano, met ontelbare kunstschatten en fraaie kerken en musea. In de zomermaanden is Lucca en omgeving een geliefde lokatie, vanwege de stranden van Toscane, die hier onder handbereik liggen. Maar ook het rustige zuiden van Toscane, de Crete genaamd,  is een aanrader met prachtige Renaissance stadjes, thermale baden en fascinerende landschappen.

Onze ideale zomertrip naar Toscane en Umbrië is een combinatie van binnenland en strand. Voor het verblijf aan zee kunnen wij van harte de stranden van het eiland Elba aanraden, dat op een uur varen van Piombino ligt. Het heeft schilderachtige kustplaatsjes, een groen en bergachtig binnenland en mooie stranden en je kunt er uitstekend wandelen, duiken en snorkelen. Ons favoriete adresje is Villa Otone, een typisch Italiaans hotel met uitstekend eten, een heerlijke tuin met zwembad en een mooi strand. Er is keuze uit kamers in de klassieke Villa en de nieuwe vleugel, voor families met kinderen zijn de cottages in de tuin een ideale optie.

Een verblijf op Elba is goed te combineren met de huur van een mooie Toscaanse villa met zwembad. Ons aanbod is zeer gevarieerd en de grootte van de huizen kan variëren van 4 tot 15 slaapkamers. Wij werken hiervoor samen met onze lokale agenten die de mooiste huizen in beheer hebben. Met grote tuinen, loggia’s om al fresco te lunchen of te dineren en natuurlijk een heerlijk zwembad. De keukens zijn goed uitgerust en nodigen uit tot gastronomische Toscaanse hoogstandjes. Maar op aanvraag kan er ook een lokale kok geregeld worden die ter plaatse maaltijden komen bereiden. Via Valerius Reizen geniet u een interessante korting op de huurprijzen.

Wij verhuren tevens bijzonder mooie vakantiehuizen in:
Umbrië
Rome en omgeving
Napels & de kust van Amalfi
Apulië & Basilicata
Sicilië & Sardinië
Adriatische Kust
Ligurië
Merengebied

 

Laat u inspireren: