Lieflijk & ruig

Montenegro lijkt een serieuze kandidaat voor de zomervakantie te worden sinds er direct op Dubrovnik gevlogen wordt. Het land is kleiner dan de helft van Nederland maar heeft een fraaie kustlijn en bergentoppen tot 2500m. Met zijn Mediterrane sfeer, luxe jachten, leuke winkels en prettige eetgelegenheden lijkt het er soms wel een stukje Cote D’Azur. Grote troeven zijn de stranden, bezienswaardige kustplaatsjes en het ruige achterland. Hier vind je nog onaangetaste natuurgebieden beren en wolven, met kolkende rivieren en wandelpaden, die vaak de enige verbindingswegen tussen afgelegen bergdorpjes zijn.

Het historisch havenstadje Kotor ligt op 70 km van Dubrovnik en ligt aan de gelijknamige baai, Europa’s meest zuidelijke fjord. Deze is zo idyllisch dat UNESCO het vanwege zijn schoonheid als geheel op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. Het plaatsje Kotor heeft nog hele oude stadsmuren, sfeervolle straatjes, pleinen en kerkjes. Er zijn in de omgeving van Kotor aantrekkelijke hotels te vinden.

Palazzo Radomiri**** is gevestigd in een klein 18e eeuws paleis, omgetoverd tot een charmant boetiekhotel. Het ligt iets buiten Kotor aan zee en heeft een zwembad en een eigen steiger aan zee met ligstoelen. Het biedt yoga lessen aan zee, fietshuur, boottochten en kajaks. Er zijn slecht 10 kamers, verschillend ingericht met antieke meubels, waaronder twee familiesuites.

Hotel Forza Mare***** heeft een privé strand voor de deur en staat bekend om zijn goede service en het restaurant aan het water, waar je heel lekker kunt eten en uitkijkt over de baai. De tien gastenkamers hebben alleen een verschillend thema.

Het meest luxe hotel van het land is het Aman Resort Sveti Stefan, een klein eilandje voor de kust. De 50 kamers zijn ondergebracht op het eiland in rustieke cottages alsmede in een elegante villa op het strand. Hotelgasten hebben keuze uit verschillenden zandstranden en zwembaden.

Maar Montenegro is ook een hele avontuurlijke bestemming en je kunt in het achterland en aan de kust ook actief zijn. Kijk daarom ook naar onze 8-daagse familiereis naar Montenegro.

 

Laat u inspireren: