Andalusië

In Zuid Spanje stichtten de Moren ooit een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende. Een rondreis langs deze cultuursteden behoort tot het beste wat Spanje te bieden heeft. In onze favoriete rondreis mag een bezoek aan Sevilla, de sprankelende hoofdstad van Andalusië, niet ontbreken. Gevolgd door een prachtige route via Carmona, Cordoba, met de Mezquita als onbetwist hoogtepunt. Iets buiten Cordoba ligt Medina Azahar, een voormalige paleisstad met een buitengewoon mooi museum waar je kennis kunt maken met de geschiedenis van het Oude Moorse Rijk. Tenslotte bezoek je Granada, gelegen op 700 meter hoogte aan de voet van de Sierra Nevada. De inscriptie in het Alhambra: “Niets is erger dan blind zijn in Granada” geeft al aan dat er veel moois te zien is. Wij reserveren overnachtingen in bijzondere historische hotels inclusief een privé gidsen en  entreebewijs voor bijvoorbeeld het Alhambra.

Andalusië staat bekend om haar sfeervolle en mooie hotels in Andalusische stijl met romantische patio’s en witgekalkte muren. La Bobadilla Royal Hideaway ligt op een uur rijden van Malaga, Granada en Cordoba en is een heerlijk verwenhotel met goede keuken, (verwarmd) zwembad en een heerlijk spa.
Een verblijf in Sevilla is goed te combineren met een paar nachten in Hacienda San Rafael, een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Jerez de la Frontera en Cádiz, de oudste stad van Europa. Met een boot kun je met een natuurgids het natuurreservaat Parque Doñana bezoeken, een zeer vogelrijk natuurgebied. De kust bij Tarifa is een populaire bestemming voor kiteboarders en windsurfers en een van de beste plekken in Europa om dolfijnen en walvissen te spotten. Er zijn geen luxe hotelopties in Tarifa te vinden, daarvoor moet je de reis bij Marbella eindigen in Finca Cortesin, want ons betreft de beste keuze aan zee.

Afhankelijk van de beschikbare tijd, budget en interesses stellen wij graag de ideale rondreis voor je samen.

 

 

Laat u inspireren: