Costa de Lisboa : stad & strand

De fraaie Portugese hoofdstad ligt statig aan de monding van de brede rivier de Taag. Lissabon is een weemoedige stad, maar ook een bruisende metropool vol interessante bezienswaardigheden, musea en historische gebouwen. Bairro Alto, Lapa en Chiado zijn de exotische namen van de mooiste stadswijken. Hier komen de Portugezen ’s avonds graag voor een heerlijke visschotel of een glaasje Vinho Verde. De stadswijken kunnen grotendeels te voet worden ontdekt, maar ook met de nostalgische ‘tram eléctrico’. De wijk Alfama herinnert aan de tijd dat de Moren het hier voor het zeggen hadden en het strategisch gelegen Castelo de Sao Jorge biedt een mooi uitzicht op Lissabon.

Een bijzonder logeeradres in het stadscentrum is het charmante York House, ondergebracht in een voormalig zeventiende-eeuws klooster. Het historische viersterrenhotel dateert uit 1880 en ligt verscholen tussen de wijk Lapa en de Taag en bevindt zich op 2 km van het stadscentrum.
Torel Palace is gelegen op een heuvel in het hart van Lissabon en bestaat uit 2 traditionele 19e-eeuwse herenhuizen, die omringd worden door een tuin met een zwembad.

Een familie trip met kleine kinderen naar het centrum van Lissabon in Chiado Martinhal is bij voorbaat geslaagd. Het stijlvolle familiehotel heeft een uitstekende ligging en biedt familiesuites met keuken en de services van een baby conciërge en kidsclub.

Het is ook mogelijk om iets buiten Lissabon aan de Costa de Lisboa aan zee te verblijven. De combinatie van stad & strand maakt zo’n trip onweerstaanbaar. Je kunt dan in een mooie omgeving bij Cascais, een voormalig vissersdorp met mooie stranden verblijven en ook Sintra bezoeken. Een mooie uitvalsbasis zou dan hotel Pousada Cidadela Cascais Pestana zijn.Een pousada is iets typisch Portugees, in dit geval een luxueus hotel ondergebracht in een historisch 16-eeuws gebouw. De kamers zijn licht en luchtig en de inrichting ultramodern! De haven, het centrum, de stranden en het boemeltreintje naar Lissabon liggen allen op wandelafstand.

 

Laat u inspireren: