Sri Lanka : The Best of

Sri Lanka staat met stip bovenaan de lijst van veelbelovende vakantielanden.
Culturele hoogtepunten wisselen elkaar af met een verbazingwekkend mooie natuur en prachtige zandstranden. Het is mogelijk om grote kuddes olifanten te zien, luipaarden en bijzondere vogels te spotten, zoals visarenden en ijsvogels. Een auto met chauffeur rijdt je op een ontspannen wijze naar de mooiste plekken en bijzondere hotels. Op basis van deze ingrediënten is de rondreis Best of Sri Lanka samengesteld.

De reis is geschikt voor de maanden november t/m maart en begint in Colombo. Het historische Galle Face Hotel heeft een zwembad dat uitkijkt over zee.
Colombo heeft een paar interessante bezienswaardigheden die dateren uit de tijd van de VOC zoals het Dutch Hospital, de Nederlandse kerk en het Dutch Museum.
Een lunch in de Ministry of Crab in het VOC hospitaal is een aanrader.
Daarna gaat de reis met auto & privé chauffeur naar de culturele driehoek,
waar zich de drie koningssteden en de leeuwenrots van Sigiriya bevinden.
Uitvalsbasis zijn twee prachtige boetiekhotels Ulagalla en Vil Uyana, die beiden tussen de rijstvelden liggen. De reis gaat verder via Dambulla naar Kandy, een belangrijk bedevaartsoort voor overnachting in het koloniale Kandy House.
Vanaf Kandy reis je per boemeltrein naar de hooglanden die wel reiken tot 2000m hoogte, voor een verblijf tussen de theeplantages in Tea Trails of 98 Acres.

Tot slot staat een bezoek aan Yala National Park op het programma met als uitvalsbasis Chena Huts, met een spectaculaire ligging aan zee. Met een beetje geluk kun je hier tijdens een gamedrive luipaarden en olifanten spotten.
Aan het einde van de reis wacht het Anantara hotel, een nieuw 5-sterren
resort hotel met een prachtige ligging aan zee en veel faciliteiten.
Het is natuurlijk ook mogelijk om in 90 minuten naar de Malediven te vliegen.

De rondreis kost vanaf € 4955 per persoon en is aan te passen aan de persoonlijke wensen. Alternatieve kleinschalige strandhotels zijn :
Villa Bentota is een fraai vormgegeven boetiekhotel
Saman Villas is een rustig, kleinschalig luxe hotel.
Amanwella maakt het zelfs de meest verwende reiziger naar de zin.

 

 

Laat u inspireren: