Kaapverdische eilanden

Cabo Verde bestaat uit tien eilanden van vulkanische oorsprong en ligt voor de westkust van Afrika. Elk eiland is anders met een eigen microklimaat. Dat zorgt ervoor dat de natuur van eiland tot eiland sterk verschilt en daardoor ook het leven van de bewoners. Van vulkanen, naar groene valleien en witte zandstranden. De Kaapverdische cultuur is even levendige mix van Afrikaanse en Iberische invloeden, met een vleugje Brazilië en is het gehele jaar door een ideale zonbestemming.

Wil je het echte Kaapverdië ontdekken kijk dan naar onze reis 15-dagen eilandhoppen Kaapverdische Eilanden. Deze combinatie reis naar vijf eilanden begint op Boa Vista een vlak eilandje met een woestijnachtig landschap dat zich goed leent voor watersporten. Een korte vlucht brengt je naar Santiago, het grootste Kaapverdische Eiland met een bergachtig binnenland en een interessante geschiedenis. Het derde eiland Sao Vicente is levendig en trekt veel muzikanten – in de avond bloeit de stad op door de muziek. Vanaf Sao Vicente reis je per ferry naar Santo Antao, met hoge bergen landbouw wordt bedreven  op groene terrassen die tegen de steile hellingen liggen. Het is een fantastisch wandeleiland en de plek voor canyoning, een spannende outdoor activiteit waarbij je de loop van een stromende rivier door een kloof volgt. Het laatste eiland Sal is de ideale plek om lekker uit te rusten, te windsurfen of kitesurfen.

Verwacht op deze bestemming geen luxe hotels, met uitzondering van het Morabeza Hotel op Sal zijn er geen luxe hotels in deze reis opgenomen. De overnachtingen zijn verder gereserveerd in leuke guesthouses met een goede locatie.

 

Laat u inspireren: