Kaapverdië : avontuur

Cabo Verde bestaat uit tien eilanden van vulkanische oorsprong en ligt voor de westkust van Afrika. Elk eiland is anders met een eigen microklimaat. Dat zorgt ervoor dat de natuur van eiland tot eiland sterk verschilt en daardoor ook het leven van de bewoners. Van vulkanen, naar groene valleien en witte stranden.
De Kaapverdische cultuur is een levendige mix van Afrikaanse en Iberische invloeden, met een vleugje Brazilië. De zon schijnt er het gehele jaar en als je van avontuur en een actieve vakantie houd dan is het een ideale bestemming.

Wil je het echte Kaapverdië ontdekken kijk dan naar onze reis 15-dagen eilandhoppen Kaapverdische Eilanden. Deze combinatie reis naar vijf eilanden begint op Boa Vista een vlak eilandje met fraaie stranden en een woestijnachtig landschap dat zich goed leent voor watersporten. Een korte vlucht brengt je naar Santiago, het grootste Kaapverdische Eiland met een bergachtig binnenland en een interessante geschiedenis. Het derde eiland Sao Vicente is levendig en trekt veel muzikanten – in de avond bloeit de stad op door de muziek. Maar het eiland is ook prachtig, dat zul je zijn als je met onze gids op safari gaat en de bijzondere Flora en fauna gaat ontdekken. Vanaf Sao Vicente vaar je per ferry naar Santo Antao, het mooiste eiland met hoge bergen. Tegen de steile bergflanken wordt landbouw bedreven en je kunt er fantastisch wandelen.
Voor hoge adrenaline zoekers is er canyoning, een spannende outdoor activiteit waarbij je de loop van een stromende rivier door een kloof volgt.

Verwacht op deze bestemming geen luxe hotels, het blijft een avontuurlijke Afrikaanse bestemming waarbij je soms uit je comfort zone wordt gehaald. Uitzondering is het eiland Sal, een echte strandbestemming met comfortabele hotels zoals het Morabeza Hotel. Het is ook de ideale plek om lekker uit te rusten, te windsurfen of kitesurfen.

 

 

Laat u inspireren: