Laos & Cambodja

Deze reis naar Indochina begint in Thailand, vertrekpunt van een unieke bootreis over de Mekong rivier naar Laos. Voorafgaand is het in Noord Thailand goed toeven in de Lanjia Lodge, met een fantastisch uitzicht op de Mekong vallei en Laos. De boottocht naar Luang Prabang duurt twee volle dagen inclusief een overnachting in de Luang Say Lodge.

Luang Prabang, de culturele hoofdstad van Laos, is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en wordt omgeven door groene heuvels. Je kunt er heerlijk wandelen langs de mooiste tempels en koloniale villa’s en de Oosterse sfeer te proeven. Er zijn mooie hotels te vinden, La Residence Phou Vao is er daar een van. De reis gaat over land  verder naar Vientiane, de hoofdstad van Laos.

Een korte vlucht brengt je van Laos naar Siem Reap, in het noorden van Cambodja, waar het Machu Picchu van Azië te vinden is. Sfeervolle hotels met heerlijke tuinen en zwembaden dienen als comfortabele uitvalsbasis voor het adembenemend mooie Angkor, de heilige stad van de Khmers. In een gebied van zo’n 400 km2 liggen meer dan honderd indrukwekkende tempelruïnes en je kunt ze bezoeken met een privé auto met chauffeur/gids, een tuktuk of een huurfiets. Het Angkor Village hotel is een charmante  uitvalsbasis, voor meer luxe is het onlangs geopende Phum Baitang Hotel een goede keuze.

Daarna gaat de reis verder naar Phnom Penh, gelegen aan de rivier met een mooie boulevard en veel interessante bezienswaardigheden. Bijzonder bezienswaardig zijn het Archeologisch Museum, met de kunstschatten uit Angkor, het spectaculaire koninklijk paleis en de grote overdekte Russische markt. Klik hier voor het dag-voor-dag programma 15-daagse reis Indochina.

Cambodja is zich tot een leuke strandbestemming aan het ontwikkelen en van vrijdag tot zondag rijdt er zelfs een trein van Phnom Penh naar de zuidkust. Aan de Cambodjaanse Riviera liggen de badplaatsen Kep en Sihanoukville aan een langgerekt zandstrand. Bijzondere adresjes in Kep zijn Le Bout du Monde en het Knai Bang Chat Resort. Zoek je luxe en romantiek denk dan aan het Song Saa resort, gelegen op een privé eiland voor de kust. Maar ook het splinternieuwe Six Senses Resort op Krabey eiland heeft een idyllische ligging en is per boot in een kwartiertje te bereiken vanaf de kust. De beste tijd voor een strandvakantie hier is van november t/m maart.

 

 

Laat u inspireren: