Laos & Cambodja en de Mekong

Deze reis naar Indochina begint in Thailand, vertrekpunt van een unieke bootreis over de Mekong rivier naar Laos. Voorafgaand is het in Noord Thailand goed toeven in de Lanjia Lodge, met een fantastisch uitzicht op de Mekong vallei en Laos. De boottocht naar Luang Prabang duurt twee volle dagen inclusief een overnachting in de Luang Say Lodge.

Luang Prabang, de culturele hoofdstad van Laos wordt omgeven door groene heuvels. Je kunt er heerlijk wandelen langs de mooiste tempels en koloniale villa’s en de Oosterse sfeer te proeven. Er zijn mooie hotels te vinden, La Residence Phou Vao is er daar een van. Een korte vlucht brengt je van Luang Prabang naar Pakse en vanwaar de reis verder naar Champassak gaat. The River Resort is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het tempelcomplex Wat Phu (UNESCO). Dan gaat de reis verder naar de 4000 Eilanden in de Mekong rivier, niet ver van de grens met Cambodja.

In Siem Reap, in het noorden van Cambodja, ligt het Machu Picchu van Azië. Sfeervolle hotels met heerlijke tuinen en zwembaden dienen als comfortabele uitvalsbasis voor het adembenemend mooie Angkor, de heilige stad van de Khmers. In een gebied van zo’n 400 km2 liggen meer dan honderd indrukwekkende tempel ruïnes. Het Angkor Village hotel is een charmante  uitvalsbasis, voor meer luxe is The Residence of het onlangs geopende Phum Baitang Hotel een goede keuze. Daarna gaat de reis verder naar Phnom Penh met het Archeologisch Museum vol kunstschatten uit Angkor. Vandaar is het mogelijk per boot verder naar Vietnam te reizen.

De zuidkust van Cambodja ontwikkelde zich de laatste jaren tot een aantrekkelijke strandverbinding. Van vrijdag tot zondag rijdt er zelfs een trein van Phnom Penh naar de zuidkust. Aan de Cambodjaanse Riviera liggen de badplaatsen Kep en Sihanoukville aan een langgerekt zandstrand. Bijzondere adresjes in Kep zijn Le Bout du Monde en het Knai Bang Chat Resort. Zoek je luxe en romantiek denk dan aan het Song Saa resort, gelegen op een privé eiland voor de kust. Maar ook het splinternieuwe Six Senses Resort op Krabey eiland heeft een idyllische ligging en is per boot in een kwartiertje te bereiken vanaf de kust. De beste tijd voor een strandvakantie hier is van november t/m maart.

 

 

Laat u inspireren: