Indonesie: eilandhoppen

Het bloemeneiland Bali is een geliefde uitvalsbasis voor een tocht langs de eilanden van de Indonesische Archipel. De maanden mei t/m september vallen in de droge periode en zijn geschikt voor een bezoek aan de eilandengroep.

Het Tugu Hotel is een van de meest romantische hotels op Bali en ligt in alle rust aan de westkust, iets ten noorden van Seminyak. Het kleinschalige hotel grenst direct aan Canggu Beach en wordt omgeven door rijstvelden. Het is smaakvol ingericht met gebruik van veel kunst en antiek.

In de binnenlanden ligt UMA Ubud, verscholen in de groene heuvels met zicht op de Tjampuhan-vallei.  De Balinese architectuur en de authentieke sfeer geven dit resort hotel een heel intiem karakter. De Shambhala Spa biedt Aziatisch geïnspireerde behandelingen en een grote selectie aan traditionele Balinese massages. In het uitstekende ‘signature’ restaurant Kemiri kun je terecht voor verfijnde Indonesische gerechten.

Het is mogelijk per boot van Bali naar Lombok te varen, maar je kunt ook vliegen.
Het kleine zustereiland ligt iets ten oosten van Bali en biedt mooie stranden, maar ook fraaie binnenlanden. Tugu Lombok wordt alom geprezen en staat garant voor een heerlijk verblijf.

Per vliegtuig kun je verder naar Sumba island of het Pataran Komodo Beach Resort, die beiden worden gerekend tot de beste resorts van Indonesië. Maar het is ook mogelijk om per boot de eilanden te ontdekken. Bijvoorbeeld aan boord van de luxe schoeners Ombak Putih of de Katharina. Het vaargebied ligt rond Komodo en Flores en de route gaat langs vrij onbekende en minder drukbezochte eilanden. Rond de Kleine Sunda Eilanden liggen prachtige onderwatergebieden met koraalriffen waar je fantastisch kunt duiken, snorkelen of zwemmen naar strandjes die alleen per boot te bereiken zijn .

 

 

 

 

Laat u inspireren: