Amerika: Best of the West

Voor kinderen blijft Amerika toch nog altijd het land van de onbegrensde mogelijkheden. Niets leuker dan met elkaar op avontuur in dit prachtige land en overnachten in bijzondere hotels langs de route!

Voor een reis per auto biedt de kustlijn van Californië één van de mooiste en meest afwisselende routes. De reis langs de Pacific Coast, van San Francisco naar het zuiden, leidt langs steile kliffen en verlaten zandstranden.
De reis begint met San Francisco en maak hier met een ‘cable car’ een ritje van Union Square naar Fisherman’s Wharf. Bezoek de voormalige gevangenis op het eiland Alcatraz, nu een drukbezocht museum. Op Pier 39 is altijd een groep zeehonden te vinden en fiets over de brug naar de andere kant van de Baai.

De Carmel Valley Ranch ligt zuidelijker en een klein stukje landinwaarts, waardoor het minder last van zeemist heeft. Het is de ideale uitvalsbasis voor excursies in de omgeving en wandelingen door de mooie natuur. Maar ook het resort zelf heeft veel te bieden, want naast zwembaden en golfbanen worden er veel activiteiten georganiseerd.

Rij vervolgens langs de fraaie kustlijn in zuidelijke richting naar Monterrey Bay voor een heerlijk verblijf in het Sanctuary Beach Resort. In Monterey Bay kun je tijdens een boottocht kennismaken met zeehonden, zeeleeuwen, en diverse walvissoorten. Bezoek daarna in Cannery Row het spectaculaire Monterey Aquarium.

Tijdens het verblijf in Shutters on the Beach in Santa Monica kun je Venice Beach bezoeken, waar je kunt fietsen, skaten of wandelen over de boulevard.
Of maak een tripje naar Hollywood, waar je de Universal studio’s kunt bezoeken.
Van de stranden van Santa Monica gaat de route landinwaarts naar een van de gekste plekken op deze planeet, de gokstad Las Vegas.
Daarna gaat de reis via de adembenemende Grand Canyon verder naar Sedona voor een laatste verblijf in het fraai gelegen Enchantment Resort, met veel outdoor activiteiten.

Klik hier voor onze 18-daagse familiereis

 

Laat u inspireren: