Canada: IJsberen expeditie

Deze reis staat volledig in het teken van de ijsberen, die zich elk jaar in oktober en november in het noordoosten van Canada verzamelen. Bij Churchill, aan de rand van de Hudson Baai wachten ze hier hun kans af tot de gehele baai is dichtgevroren en de jacht op de zeehonden kan beginnen. Naast ijsberen is er ook een grote kans om pooldieren te spotten en met een beetje geluk het noorderlicht. Tijdens de expeditie wordt gebruik gemaakt van speciale poolvoertuigen. Churchill is dé uitvalsbasis om dit schitterende gebied te verkennen en biedt de grootste kans op het zien van ijsberen

Dag 1: Winnipeg – Manitoba
De reis vangt aan in Winnipeg, ooit een bonthandelsstadje aan de Canadian Pacific Railway. De stad is gelegen aan de oostelijke rand van Canada’s uitgestrekte prairies. Na aankomst transfer naar het historische Fort Garry Hotel, ondergebracht in één van de meest prestigieuze monumentale gebouwen van de stad. ’s Avonds diner met uw expeditie leider.

Dag 2: Winnipeg / Churchill
In de ochtend vliegreis naar Churchill, de uitvalsbasis voor deze avontuurlijke expeditie reis. Transfer naar het hotel, dat eenvoudig maar comfortabel is en gunstig gelegen in het centrum van Churchill. ‘s Avonds staat er een lezing op het programma over ijsberen en hun habitat.

Dag 3 & 4: IJsberen bekijken
De speciaal ontworpen Polar Rovers zijn het transportmiddel en veilige haven tijdens deze bijzondere dagen. Hoewel ze geschikt zijn voor 35 passagiers, zijn er slechts 15 passagiers aan boord zodat iedereen verzekerd is van een stoel bij het raam. Met de expeditieleider gaan we op zoek naar de ijsberen en ander leven op de besneeuwde toendra. Zoals poolvossen, poolhazen, sneeuwuilen en sneeuwkippen. Met een beetje geluk zien we moeders met spelende jongen en stoeiende ijsbeertjes.

Dag 5: Ontdek Rond Churchill / avond op de Toendra
Vandaag staat een bezoekje aan het historische Churchill op het programma. Op weg naar Cape Merry is er een grote kans om sledehonden tegen te komen. Tegen de avond bezoeken we nogmaals de toendra om de beren in avondlicht te zien, het diner wordt geserveerd aan boord van de polar rover. Met een beetje geluk is er een glimp op te vangen van het noorderlicht.

Dag 6: Churchill / Winnipeg
In de ochtend is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een bezoek aan Churchill te brengen voor een bezoek aan het Eskimo Museum. Ook bestaat er de mogelijkheid voor een helikoptervlucht over de toendra of een tocht met sledehonden. In de middag terugvlucht naar Winnipeg

Dag 7: De terugreis
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

 

Laat u inspireren: