Amerika: Florida for kids

Mooie stranden, nationale parken en geweldige steden zoals Miami en Orlando en niet te vergeten Disney World! Dit is Florida, the Sunshine State van Noord Amerika. De ideale bestemming voor een familiereis, in een rustig tempo, met overnachtingen in resorts met veel faciliteiten of mooie villa’s aan zee.  Het strand is nooit ver weg en onderweg genoeg tijd voor leuke uitstapjes en excursies.

Onze ideale autorondreis heeft een rustig tempo met overnachtingen in mooie villa’s bij het strand. Zo is er voldoende tijd voor uitstapjes, winkelen of gewoonweg te genieten van de zon en de zee. De reis begint in Miami South Beach, de meest hippe wijk van de stad met opvallende in pasteltinten geschilderde art-deco gebouwen. Er is in de omgeving veel te doen voor de kinderen zoals een bezoek aan een krokodillenfarm, Seaquarium, Jungle Parrot Island of Monkey Jungle.

Daarna per huurauto naar de Florida Keys, een ketting van tropische eilandjes ten zuiden van Miami, die door 42 bruggen met elkaar en het vasteland verbonden zijn. Key West is een belevenis op zich; het is een gezellige plaats met een duidelijk Caribische sfeer. Zo is Duval Street een straat waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en de vrolijk geschilderde huizen kunt bewonderen. De absolute topper van Hawk’s Cay resort is de ‘Dolphin Connection’. Kinderen leren in een programma van drie uur alles over dolfijnen. Afhankelijk van het programma, mogen de kinderen daarna met de dolfijnen zwemmen en spelen. Overnachting in een sunset villa in Hawk’s Cay Resort.

De reis verder naar Marco Island en onderweg kan er gestopt worden voor een wandeling of fietstocht in het Everglades National Park. Dit is de grootste subtropische wildernis van Noord-Amerika, een veilige broedplaats voor veel vogelsoorten, kaaimannen en zeeschildpadden. Ook is het mogelijk om net buiten het Nationale Park een tocht met een airboat over de moeras vlakten maken.

De eilanden Sanibel en Captiva zijn door middel van een tolbrug met het vasteland verbonden en de trekpleisters zijn de brede witte stranden met duizenden aangespoelde schelpjes alsmede de prachtige natuurparken. Het South Seas Island Resort ligt op het uiterste puntje van Captiva Island, direct aan de Golf van Mexico en omringd door een 4 kilometer lang zandstrand. Bij het resort is een jachthaven waar boten te huur zijn en waar je zeillessen kunt nemen. Overige activiteiten: dolfijncruise, natuurwandelingen met bioloog of een kajaktocht. Overnachting in South Seas Island Resort.

Langs de kust in zuidelijke richting naar Naples (280km/3uur) vanwaar de doorsteek van de westkust naar de oostkust van Florida gemaakt wordt. De reis is uit te breiden met een bezoek aan Orlando, bekend vanwege Disney World.

Indicatieprijs vanaf €2450 per persoon op basis van 4 personen
Inclusief : vliegreis heen via Miami, autohuur Dodge Caravan Minivan of gelijkwaardig, incl. verzekeringen, 12 overnachtingen op basis van logies. De reis kan naar wens worden aangepast en verlengd.

 

Laat u inspireren: