Amerika: Miami, the Sunshine State

Met de directe KLM vlucht naar Miami is Florida weer makkelijk te bereiken.
Dat de hoofdstad van Florida Spaans georiënteerd is zie je terug in de stadswijk Little Havana. Miami Beach wordt als de rivièra van de Verenigde Staten gezien en heeft een bijzondere architectuur en kilometerslange zandstrand.
South Beach is hier de plek waar je moet zijn, met veel glitter en glamour.
Aan Ocean Drive ligt het News café, een van de beroemdste cafés van het land. Op de boulevard staan mooie art-deco gebouwen met wuivende palmbomen met daarachter een fantastische zandstrand met een knalblauwe zee, die bijna altijd op temperatuur is.

Onze favoriete hotels zijn:
Nobu Hotel Miami Beach  zie video (296 kamers)
The Delano (194 kamers)
Trendy design hotel vlakbij Ocean Drive  ’s avonds the “place to be”.
Metropolitan by Como (74 kamers)
Nieuw en geschikt voor rustzoekers, in een fraai art-deco gebouw aan zee
Townhouse hotel (69 kamers)
Fris boetiekhotel met een gunstige prijs & locatie en een mooi dakterras

Huur vervolgens een Ford Mustang Cabrio en ga de omgeving ontdekken.
De subtropische eilandgroep The Keys liggen als een sierlijke slinger ten zuiden van Miami en worden door een 220km lange highway met 43 bruggen aan het vasteland verbonden. De eilanden hebben hagelwitte stranden en zijn in vijf regio’s verdeeld: Key Largo, Islamorada, Marathon, Big Pine Key & Lower Keys en Key West. Duikers en snorkelaars gaan graag naar Key Largo, met een mooi onderwaterreservaat. De Sunset Key Cottages liggen op een eilandje op zeven minuten varen van Key West.

Miami is ook de springplank naar veel Caribische eilanden zoals Bahamas en de Turks & Caicos. Onze favoriet op de Bahama’s is het Tiamo resort met slechts 13 beachfront kamers en een prachtig snorkel- en duikgebied voor de deur.
Op Paradise Island bevindt zich The One & Only Ocean Club met beachfront kamers en veel faciliteiten. Begin de dag met een yoga les en neem de huurfiets voor een tochtje over het eiland. Voor de Turks & Caicos Eilanden kom je al snel uit op Gansevoort Hotel of Parrot Cay by Como en beide zijn aanraders.
Op de heen- of terugreis is het mogelijk om een stopover in New York te maken.

 

Laat u inspireren: