Colombia, een grote verrassing

Colombia is een nieuwe ster op het Zuid Amerikaanse continent en het enige land in Zuid Amerika dat zowel aan de Caribische Zee als aan de Stille Oceaan grenst. Er zijn prachtige nationale parken, koloniale steden, hoge bergen en tropische Caribische eilanden te vinden. Het magisch realisme van schrijver Garcia Marquez is nog volop aanwezig evenals de warme gastvrijheid en de kleinschalige charmante hotels.

De hoofdstad Bogota heeft een bezienswaardig historisch centrum, La Candelaria. Het Museo Botero herbergt een collectie van meer dan 200 kunstwerken van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Ten noorden ligt de zoutkathedraal van Zipaquirá en het bezienswaardige bergdorpje Villa de Leyva met de grootste grote Plaza Mayor van het land.

Een korte vlucht brengt je naar de koffiestreek, met een adembenemend landschap en charmante koffiestadjes zoals Salento. Hier kun je overnachten in een hacienda op een koffieplantage en gaan paardrijden of een mooie trekking Cocora maken. Iets noordelijker ligt Medellin, de stad van de eeuwige lente maar ook van Pablo Escobar.

Dan wacht de Caribische kust met het Tayrona National Park, een 15.000 hectare groot natuurgebied met fraaie stranden, 300 vogelsoorten, 770 plantsoorten en een broedgebied voor zeeschildpadden. Overnachting in de Eco Habs,  simpele cabana’s met uitzicht op zee. De historische stad Cartagena, ligt op 6 uur rijden en wordt wel de mooiste stad van Zuid Amerika genoemd. Het is een UNESCO monument daterend uit 1533 met binnen de stadsmuren Spaans koloniale huizen en sfeervolle pleinen. Je kunt er slapen in een sfeervol herenhuis of in het historische Santa Clara Hotel dat dateert uit 1621.
Voor de kust liggen op een uurtje varen tropische eilandjes met guesthouses en voor liefhebbers van comfort het luxe 5-sterrenhotel Las Islas op het eiland Baru.

Prijzen vanaf  € 3500 pp incl. vliegreis, 14 x overnachtingen in charmante hotels incl. ontbijt, excursies per auto met privé chauffeur en een binnenlandse vlucht.
Klik hier voor onze 16-daagse privé reis.

 

Laat u inspireren: