Colombia, een grote verrassing

Colombia is een nieuwe ster op het Zuid Amerikaanse continent.
Het is het enige Zuid Amerikaanse land dat zowel aan de Caribische Zee als aan de Stille Oceaan grenst. Er zijn prachtige koloniale steden, koffie plantages, nationale parken, hoge bergen en tropische Caribische eilanden te vinden. Het magisch realisme van schrijver Garcia Marques kun je er nog volop terugvinden. Het toerisme staat er nog in de kinderschoenen, dat merk je aan de warme gastvrijheid en de kleinschalige charmante hotels.

De hoofdstad Bogota heeft een bezienswaardig historisch centrum, La Candelaria. Hier is de stad op zondag grotendeels autovrij en organiseren wij een leuke fietstocht met een gids langs plekken waar je anders nooit zou komen. Het Museo Botero herbergt een collectie van meer dan 200 kunstwerken van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Wat zeker ook niet overgeslagen mag worden is het fraai vormgegeven Museo de Oro. Daarna gaat de reis verder naar de Hoge Andes naar het bergdorpje Villa de Leyva met de grootste grote Plaza Mayor van het land. Bezoek ook de zoutkathedraal bij Zipaquirá en de sterrenwacht El Infiernito.

Een korte vlucht brengt je naar Santa Marta aan de Caribische kust. Voor een verblijf in Tayrona National Park aan zee. Het 15.000 hectare grote natuurgebied heeft fraaie stranden en biedt onderdak aan 300 vogelsoorten, 770 plantsoorten en is broedgebied voor zeeschildpadden. Het biedt veel wandelmogelijkheden, naar bijvoorbeeld Cuidad Perdida, het zusje van Machu Picchu. Overnachting in de Eco Habs,  met cabana’s met uitzicht op zee.

Op 6 uur rijden ligt Cartagena, wellicht de mooiste stad van Zuid Amerika.
In 1533 gesticht door de Spanjaarden en de belangrijkste doorvoerhaven van de goudschatten uit Zuid Amerika. Het historische centrum staat op de UNESCO lijst vanwege de prachtige koloniale huizen, de sfeervolle pleinen en smalle straatjes. Overnachting in een sfeervol koloniaal herenhuis of tegen meerprijs in het historische Santa Clara Hotel dat dateert uit 1621.

Aan het einde van de reis kun je strand vinden op Isla del Rosario, een tropisch eilandje op een uur varen van Cartagena. Het Parque Nacional Natural Corales del Rosario is een van de 46 nationale parken in Colombia en werd opgericht om de fraaie koraalriffen te beschermen. Het is geen luxe accommodatie maar je kunt er watersporten zoals duiken, een wandeling met een eco-gids, een kanotocht of een fietstocht.
Overnachting in San Pedro de Majagua

Prijzen vanaf  € 3500 pp incl. vliegreis, 14 x overnachtingen in charmante hotels incl. ontbijt, excursies per auto met privé chauffeur en een binnenlandse vlucht.
De reis is uit te breiden met een bezoek aan de groenen binnenlanden waar de koffie geproduceerd wordt en het bruisende Medellin. Klik hier voor onze 16-daagse privé reis.

 

Laat u inspireren: