Brazilië : de mooiste stranden

Rondvliegende papagaaien, kleurrijke huisjes, wuivende palmen en een intens blauwe zee. Het grootste land van Zuid Amerika is een land van de superlatieven, immense proporties en contrasten. Met een oppervlakte van 8,5 miljoen km² is Brazilië even groot als Europa en binnenlandse vluchten zijn een vereiste om wat te zien. Want het land heeft veel te bieden : enorme watervallen, unieke natuurgebieden en prachtige steden met de mooiste stranden. KLM vliegt naar Rio de Janeiro, Sao Paulo en Fortaleza en de mooiste combinaties zijn zo mogelijk.

In de bruisende stad Rio de Janeiro draait het strandleven 24 uur per dag op volle toeren en waakt het wereldberoemde Christusbeeld over de stad. Aanbevolen strandhotels zijn  Hotel Fasano en Sofitel Ipanema. Ten zuiden van Rio ligt de ‘Costa Verde’ met het koloniale stadje Paraty, een sfeervol pareltje met leuke boetiekhotels in het oude centrum vanwaar bootjes naar de eilanden voor de kust varen. Ten noorden van Rio ligt Búzios, het St. Tropez van Brazilië,  met een mondaine sfeer en een grote keuze aan kleinschalige hotels en strandjes.

De badplaats Trancoso ligt ten noorden van Rio bij Porto Seguro en het UXUA Casa Hotel & Spa is voor velen voldoende reden om de lange reis hiernaartoe te ondernemen. Wilbert Das, ooit creatief directeur bij Diesel, creëerde hier een tropisch paradijs. De hotelkamers zijn stijlvol en origineel vormgegeven en ondergebracht in vissershuisjes. Hoe bijzonder, slapen tussen de lokale bevolking in het centrum van Trancoso op enkele minuten lopen van zee.

Fortaleza is de toegangspoort naar Jericoacoara, een klein vissersdorpje tussen de duinen en het strand gelegen. Het strand staat al jaren op de lijst van 10 mooiste van Brazilië! Luxe hotels zijn er niet te vinden, maar als je op zoek bent naar sfeervol en authentiek, dan moet je hier zijn. Kijk eens naar Chili Beach en Rancho de Peixe. De meeste regen valt hier tijdens de eerste helft van het jaar en vanaf juli gaat de droge periode in.

Brazilië laat zich goed combineren met Argentinië en Suriname
De watervallen van Iguazu zijn overdonderend mooi, zeker als je verblijft in Hotel das Cataratas , het enige hotel in het nationale park met vol uitzicht op de watervallen en de mogelijkheid om deze buiten de officiële bezoekuren te bezoeken. Hier kun je de grens over naar Argentinië en verder naar Buenos Aires of Salta vliegen.

 

Laat u inspireren: