Peru: land van de Inca’s

Peru is een van de meest spectaculaire landen van het Zuid Amerikaanse halfrond. De hoofdstad Lima is het culinaire centrum van Zuid Amerika.
Hier is veel te zien zoals het Larco Herrera Museum, dat een uniek overzicht geeft van de pre Colombiaanse kunst. In de bruisende stadswijken Miraflores en Barranco vind je hippe winkels en restaurants. Slapen kun je in Hotel Atemporal en voor de tafelreserveringen in de toprestaurants zoals Central, Malabar en Astrid & Gaston wordt gezorgd.

Daarna vlieg je naar Cuzco, de culturele hoofdstad van Peru waar zich de culturele erfenis van de Inca’s bevindt. Om aan de grote hoogte te wennen verblijf je allereerst in de Sacred Valley in het bezienswaardige plaatsje Ollantaytambo of daarbuiten in Sol y Luna Lodge. Deze lodge is verbonden aan een bijzonder project waarbij straatkinderen onderwijs en zorg krijgen. Een  spectaculaire treintocht brengt je naar Machu Picchu, waar het Machu Picchu Pueblo Hotel de mooiste overnachtingen biedt. Een bezoek aan de mysterieuze Inca Stad Machu Picchu blijft ondanks de drukte een hoogtepunt. Na afloop terugkeer per trein naar de Inca hoofdstad Cuzco, tevens het startpunt van een treinreis door de overweldigende natuur van de Hoge Andes naar het hoogstgelegen meer ter wereld, het Lago Titacaca. Aan boord van de luxe Andean Explorer rijd je door een indrukwekkend landschap met witte bergtoppen over de Patapampa pas (5000m). Waar kleurrijke indianenvrouwen met bolhoeden op lokale markten hun waren aanbieden. Dan verder per trein naar Colca, met natuurlijke warme baden en de plek om de condor te spotten. Na een fraaie rit over de hoogvlakte langs vulkanen eindigt de treinreis in de koloniale stad Arequipa, ook bekend als de “witte stad” vanwege het gebruik van witte vulkanische steen bij de huizenbouw. De reis kan ook andersom gemaakt worden.

De reis is uit te breiden met een verblijf in het overweldigende Amazone gebied. In het Tambopata National Park ligt de Inkaterra Reserva Amazone Lodge in een overweldigende natuur. Op het programma staan wandelingen, boottochten en excursies met gespecialiseerde natuurgidsen die je alles over de natuur kunnen vertellen.

Er zijn goede mogelijkheden om de reis af te sluiten met een verblijf aan zee.
In het noorden van Peru liggen bij Mancora mooie strandhotels waaronder Kichic.
Ten zuiden van Lima (rijtijd 5  uur) liggen bij Paracas de Islas Ballestas, ook wel de mini-Galapagos eilanden genoemd en het leefgebied van zeeleeuwen, pelikanen, Humboldt pinguïns en aalscholvers.

Klik hier voor onze 21-daagse Peru reis die ook in andere richting af te leggen is.

 

 

 

 

Laat u inspireren: