Ecuador: Quito & Galapagos

De Galapagos Eilanden zijn onderdeel van Ecuador en zijn te bereiken via Quito of Guayaquil. Deze reis begint in Quito, de bezienswaardige hoofdstad van Ecuador op 2850m hoogte met een oud centrum met fraaie koloniale huizen en sfeervolle pleinen. Op ongeveer 1.000 km afstand van de kust van Ecuador bevindt zich in de Stille Oceaan de unieke Galápagos Archipel. Het is een uniek dierenparadijs en zou bovenaan de bucketlist moeten staan van iedere natuurliefhebber. De eilanden hebben ieder een andere ontstaansgeschiedenis en een eigen geologisch verhaal. De landschappen zijn ronduit spectaculair te noemen, met wilde stranden en oude vulkanen.

De meeste eilanden zijn onbewoond, zeer verschillend en hebben eigen levensvormen ontwikkeld. Nergens ter wereld is dit fenomeen zo overduidelijk te zien als hier op de Galapagos. Tijdens een bootreis bezoek je elke dag een of meerdere eilanden, elk met een eigen verhaal en een specifieke diersoort. Op de zandstranden liggen zeeleeuwen ongestoord te slapen en luieren honderden leguanen in de zon. Tijdens het snorkelen komen pinguïns en zeehonden nieuwsgierig op je af om te spelen.

Een Galápagos cruise is een onvergetelijke ervaring, een natuurexpeditie met natuurgidsen en snorkelsets aan boord. De kleinere schepen hebben acht hutten aan boord voor 16 passagiers en een heerlijk zonnedek met ligstoelen.
Elke dag ga je met natuurgidsen aan wal van een eiland voor een wandeling, kano tocht of een snorkelervaring en zo krijg je een goed beeld van de biologische en geologische diversiteit op de eilanden. De vaarschema’s variëren in tijd en route en het is van belang de juiste keuze te maken. Een van de meest complete cruises aan boord van een kleinere boot (8 cabines) is de 12-daagse cruise op de Seaman Journey. Er zijn ook iets grotere schepen zoals de Evolution, die een tocht van 7 nachten aanbiedt. Het kan ook korter maar hoe langer de cruise, des te beter het inzicht in de evolutie van de verschillende eilanden. Na afloop van de cruise kun je nog op een van de bewoonde eilanden verblijven.

Tot onze favoriete plekken rekenen wij :
Santa Cruz Island : Pikaia Lodge en Finch Bay
San Cristobal Island : Golden Bay hotel

De kosten van een 8-daagse cruise bedragen ca. € 5900 per persoon excl. vliegreis maar inclusief alle maaltijden en excursies.  Klik 10-daagse reis Quito & Galapagos voor dag-voor-dag programma.  De cruise is uit te breiden met een bezoek aan het Amazone gebied of de Andes in Ecuador.

 

Laat u inspireren: