Argentinië & Chili & Brazilië

In onze zomermaanden is Noord Argentinië en Chili goed te bereizen, het is er droog met een gemiddelde temperatuur van 22 ºC. Een rondreis door deze landen staat garant voor adembenemende woestijnlandschappen met onderweg fraaie stadjes, indianenculturen, mooie wijnen en overnachtingen in karakteristieke haciënda’s en koloniale huizen.

De reis begint met een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires! Overweeg ook om een nachtje in een mooie Estancia buiten de stad te slapen en kennis te maken met de Gaucho cultuur. Estancia La Bamba de Areco biedt een bijzondere ervaring en is waarschijnlijk de beste keuze.

Daarna is het mooie noorden van Argentinië aan de beurt en vlieg je van Buenos Aires naar Salta, de uitvalsbasis voor het Noorden. De  omgeving is goed per huurauto te verkennen en er zijn bijzondere plaatsjes om te overnachten zoals Cafayate, Cachi en El Manantial del Silencio in Purmamarca. Liefhebbers van woestijnlandschappen kunnen vanuit Noord Argentinië doorsteken naar de Atacama woestijn in Chili en vanuit Santiago de Chili terugvliegen. Het landschap van Atacama schijnt overeen te komen met dat van Mars. Er is niets anders dan zand, rotsen en uitgedoofde vulkanen en dankzij de erosie vind je er bijzondere rotsformaties. Het Tierra Hotel heeft een spectaculaire ligging in de natuur en biedt dagelijks bijzondere activiteiten in de woestijn.

Vanuit Salta zijn er directe vluchten naar de Argentijnse zijde van de wereldberoemde watervallen van Iguazu. Op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië storten maar liefst 270 watervallen zich in de Paraná-rivier over een lengte van 2.7 kilometer. Hier steek je de grens over naar Brazilië met overnachting in Hotel das Cataratas , is het enige hotel dat zich in het Nationale Park bevindt. Natuurliefhebbers bezoeken graag het natuurpark Pantanal, bekend om zijn smaragdgroene wetlands met bijzondere flora en fauna. Hier vind je een van de meest bijzondere natuurparken van Zuid Amerika en reken voor een bezoek aan de Pantanal op minimaal 4 dagen. Denk bijvoorbeeld aan een verblijf in Barra Mansa.

Tot slot wacht een verblijf in Rio de Janeiro, de meest bruisende stad van Brazilië met mooie stranden voor de deur.

Klik hier onze dag-voor dag beschrijving van de rondreis.

 

 

Laat u inspireren: