Argentinië, Brazilië & Chili

In onze zomermaanden is Noord Argentinië en Chili goed te bereizen, het is er droog met een gemiddelde temperatuur van 22 ºC. Een rondreis door deze landen staat garant voor adembenemende woestijnlandschappen met onderweg fraaie koloniale stadjes, indianencultuur, mooie wijnen en overnachtingen in karakteristieke haciënda’s en koloniale huizen.

De reis begint met een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires! Overweeg ook om een nachtje in een mooie Estancia buiten de stad te slapen en kennis te maken met de Gaucho cultuur. Estancia La Bamba de Areco heeft een paardenfluisteraar en biedt een bijzondere ervaring.

Daarna vlieg je van Buenos Aires naar de watervallen van Iguazu. Op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië storten maar liefst 270 watervallen zich in de Paraná-rivier over een lengte van 2.7 kilometer. Er zijn verschillende aantrekkelijke hotels aan de Argentijnse zijde, maar je kunt ook de grens over naar Brazilië. Hier ligt Hotel das Cataratas het enige hotel dat zich naast de watervallen in het Nationale Park bevindt.

De reis gaat verder met een vlucht naar Salta, de uitvalsbasis voor het woestijnachtige noorden. De omgeving is ronduit spectaculair en er zijn bijzondere plaatsjes om te overnachten zoals El Manantial del Silencio in Purmamarca.

Per 4wd via de Jama-pas over het Andesgebergte en op weg naar het lemen stadje San Pedro de Atacama in Chili. Met zijn uitgedoofde vulkanen, gekleurde bergmeren en surrealistische rotsformaties waan je je op een andere planeet. Awasi is hier wellicht de mooiste lodge, maar Tierra Atacama is gekozen tot  ‘groenste’ hotel van Zuid Amerika. In de omgeving liggen de Tatio geisers en de Maanvallei, buitenaards mooi…

Per vliegtuig gaan we naar de hoofdstad van Chili, Santiago, een van de modernste steden van Zuid Amerika. Hier bevinden zich ook de hoogste bergen van de Andes en kun je in juli en augustus skiën op een uur afstand van de stad. Vanaf Santiago kun je terugvliegen naar Amsterdam of kiezen voor een strandverblijf aan de Braziliaanse kust.

Klik hier voor onze 21-daagse reis

 

Laat u inspireren: