Argentinië & Chili & Brazilië

In onze zomermaanden is Noord Argentinië en Chili goed te bereizen, het is er droog met een gemiddelde temperatuur van 22 ºC. Een rondreis door deze landen staat garant voor adembenemende woestijnlandschappen met onderweg fraaie koloniale stadjes, indianencultuur, mooie wijnen en overnachtingen in karakteristieke haciënda’s en koloniale huizen.

De reis begint met een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires! Overweeg ook om een nachtje in een mooie Estancia buiten de stad te slapen en kennis te maken met de Gaucho cultuur. Estancia La Bamba de Areco biedt een bijzondere ervaring en is waarschijnlijk de beste keuze om paard te rijden of te mountainbiken.

Daarna is het mooie noorden van Argentinië aan de beurt en vlieg je van Buenos Aires naar de watervallen van Iguazu. Op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië storten maar liefst 270 watervallen zich in de Paraná-rivier over een lengte van 2.7 kilometer. Hotel das Cataratas is het enige hotel dat zich in het Nationale Park bevindt en de mooiste uitvalsbasis voor een boottocht met een zodiac onder de watervallen door en een trekking door het omliggende regenwoud waar tapirs, reuzenmiereneters, brulapen, jaguars en kaaimannen leven.

De reis gaat verder naar Salta, de uitvalsbasis voor het woestijnachtige noorden. De omgeving is ronduit spectaculair en er zijn bijzondere plaatsjes om te overnachten zoals El Manantial del Silencio in Purmamarca.

Per 4wd via de Jama-pas over het Andesgebergte en op weg naar het lemen stadje San Pedro de Atacama in Chili. Met zijn uitgedoofde vulkanen, gekleurde bergmeren en surrealistische rotsformaties waan je je op een andere planeet. Awasi is hier wellicht de mooiste lodge, maar Tierra Atacama is gekozen tot  ‘groenste’ hotel van Zuid Amerika. In de omgeving liggen de Tatio geisers en de Maanvallei, buitenaards mooi…

Als lange tochten per auto geen bezwaar is dan kun je ook via Bolivia naar Atacama reizen, waar zich op flinke hoogte prachtig gekleurde meren bevinden. Bezoek dan de zoutvlakte van Uyuni en slaap in een luxe koepeltent onder een miljoen sterren.

Per vliegtuig gaan we naar de hoofdstad van Chili, Santiago, een van de modernste steden van Zuid Amerika. Hier bevinden zich ook de hoogste bergen van de Andes en kun je in juli en augustus skiën op een uur afstand van de stad. Vanaf Santiago kun je terugvliegen naar Amsterdam of kiezen voor een strandverblijf aan de Braziliaanse kust.

 

 

Laat u inspireren: