Brazilië: Familie Avontuur

Het grootste land van Zuid Amerika leent zich goed voor een spannende zomervakantie. In de bruisende stad Rio de Janeiro staan gelijk al een paar leuke activiteiten op het programma. Een bezoek aan de Corcovado, per kabelbaan naar de suikerbroodberg of een fietstocht langs de kust. Met een goede gids kun je ook de beroemde Favelas, de sloppenwijken van de stad te bezoeken.

Rond Rio liggen verschillende mooie stranden en plaatsjes op rijafstand. Ten noorden van Rio ligt Buziós (165km) met mooie baaien en een geliefde badplaats van de Brazilianen. Paraty ligt ten zuiden van Rio aan de Costa Verde en ditt mooie koloniale stadje is het vertrekpunt voor een bezoek aan de eilanden voor de kust. De Pousada Pincinguaba ligt iets buiten Paraty en biedt veel watersportactiviteiten.

Vervolgens vlieg je verder naar de overdonderende watervallen van Iguaçu waar je met een zodiac boot heel dichtbij kunt komen. Het omliggende regenwoud is de thuisbasis van veel wilde dieren die typisch zijn voor deze streek: tapirs, reuzenmiereneters, brulapen, jaguars en kaaimannen.Vandaar gaat de reis verder naar de Pantanal, een van de mooiste natuurgebieden van het land. Barra Mansa Lodge is een  kleine eco-lodge  te midden van een bijzondere natuur  en een goede uitvalsbasis om de wetlands te verkennen.  Je vindt er een overweldigende natuur, veel wilde dieren en prachtige landschappen. In Bonito ga je snorkelen in de helderblauwe Sucuri rivier.

Aan het einde van de reis  wachten de mooie zandstranden van Noord Brazilië en Jericoacoara is een klein dorpje tussen de duinen en het strand gelegen en alleen per 4×4 te bereiken. Het strand staat al jaren op de lijst van 10 mooiste stranden van Brazilië en het is de plek om te wind-of kite surfen. Chili Beach of Rancho de Peixe bieden geen luxe, maar wel sfeervol en duurzaam. Vanaf Fortaleza vlieg je dan met de KLM terug naar Amsterdam.

 

 

 

 

Laat u inspireren: