Mexico: Hotspots in Yucatan

Het schiereiland Yucatan is de bakermat van de Maya cultuur maar biedt ook een heerlijke Caribische Zee en fantastische stranden. Cancun is de aanvlieghaven, maar niet de plaats waar je lang moet zijn. De beste plek om hier even bij te komen is het design hotel NIZUC

Bijvoorbeeld naar Isla Holbox, een autovrije idyllisch eilandje dat door een smalle lagune met pelikanen en flamino’s wordt gescheiden van het vasteland. Het is te bereiken met een autorit van 2 1/2 uur rijden en een korte oversteek per ferryboot vanaf het havenstadje Chiquila. Isla Holbox is de plek om bij te komen van de vliegreis en een paar dagen heerlijk te relaxen alvorens het mooie achterland te verkennen. Er zijn uitsluitend boetiekhotels te vinden zoals Villas Flamingos met een heerlijk zwembad op het strand en Casa Las Tortugas gelegen aan een spierwit zandstrand.

Playa del Carmen del Carmen dat een uurtje ten zuiden van Cancun ligt is een levendige badplaats waar veel jongeren graag komen vanwege het uitgaansleven.

Als je helemaal uitgerust bent kun je per huurauto een mooie rondreis maken langs de cultuurschatten van Yucatan. Bezoek de indrukwekkende tempels van de heilige stad Chichen Itza, UNESCO monument en eens één van de grootste Maya-centra van het land.  In de buurt van de koloniale stad Merida kun je overnachten in sfeervolle 19e eeuwse haciënda’s zoals Haciënda Merida. Het Chablé Resort is een welness resort met een uitgebreide spa en biedt keuze uit 38 casitas.

Een mooi eindpunt van de reis ligt aan de Riviera Maya ten zuiden van Cancun, waar de mooiste hotels te vinden zijn aan prachtige stranden. Hier kun je snorkelen in zee of in  cenotes, sprookjesachtige onderaardse grotten. Maar er zijn ook mooie golfbanen en veel watersportfaciliteiten te vinden. Voor families met kinderen is de Fairmont Mayakoba een aanrader, volwassenen gaan ook graag naar Hotel Unico, het eerste all inclusive adults only resort dat lid is van The Leading Hotels of de World. Meer zuidelijker ligt de badplaats Tulum, de ontmoetingsplek van hipsters en new age travellers met kleinschalige hotels met hangmatten en loungebars voor de deur. In Nomade kun je kiezen uit een cabana of een tent en La Zebra is geliefd bij families met kleine kinderen. Zelf zijn we heel enthousiast over Hotel Esencia

 

 

Laat u inspireren: