St. Petersburg, stad v/d Tsaar

Een kort bezoek aan de mooiste stad van Rusland is sinds kort mogelijk zonder tijdrovende visumprocedures.

De mooiste stad van Rusland heeft de bezoeker veel te bieden.
Het straatbeeld van St. Petersburg, Ruslands meest Europese stad, werd bepaald door Italiaanse architecten. Zij kregen opdracht van tsaar Peter de Grote ‘het Venetië van het noorden’ te bouwen, en het resultaat mag er zijn. In de zomermaanden kun je een boottochten over de Neva naar het Peterhof maken. Vanaf het water is het uitzicht op de flonkerende gouden koepels en pastelkleurige huizen uit de achttiende en de negentiende eeuw het mooist.

De Neva, die door het stadscentrum stroomt, wordt overspannen door prachtige bruggen en het is een feest om langs deze rivier te wandelen met uitzicht op al dat moois. In de stad zijn ontelbare bezienswaardige kerken, kathedralen, tuinen, paleizen en musea. Daarnaast is er de wereldberoemde Hermitage, voor velen al voldoende reden om St. Petersburg te bezoeken. Het Mariinsky-theater biedt concerten en balletvoorstellingen op wereldniveau. Buiten de stad liggen de indrukwekkende buitenverblijven van de tsaren waar je versteld zult staan van de enorme rijkdom.

St. Petersburg beschikt over verschillende mooie hotels. Het Grand Europe hotel ligt om de hoek van de Nevski Prospekt, de belangrijkste winkelstraat van de stad. Hotel Astoria  en het naastgelegen Hotel Angleterre zijn gehuisvest in fraaie historische gebouwen en liggen op loopafstand van de Hermitage. Wil je minder luxe, dan is Pushka Inn een goede keuze. Wij adviseren graag bij de hotelkeuze en regelen bovendien transfers, privé rondleidingen, restaurants en tickets voor het Mariinskiy-theater.

 

Laat u inspireren: